עוגת ביסקוויטים – לא מה שחשבתם

אם עוד רגע מתדפקים על דלתכם אורחים או שנותרה לכם רק רבע שעה להכין עוגה ומוטב שתהיה כזו שאינה מצריכה אפייה, יש כמה דברים שחייבים להופיע במתכון. מהירת הכנה, ללא מרכיבים מיוחדים ושאינה מצריכה שלב הכנה מסובכים.

הדרך הטובה ביותר לבחון האם המתכון שלפניכם עומד בקריטריונים הללו, מלבד קריאה של רשימת המרכיבים כמובן, היא תיאור בסיס העוגה.

הבסיס: גבינה, פודינג ומעט חלב

ביסקוויטים הם הפתרון המושלם. שימוש בביסקוויטים, הן כבסיס והן כשכבות בעוגה, חוסך כמה שלבי הכנה ולא מעט זמן. חשוב לציין שזו אחת העוגות הביתיות הטעימות ביותר ומעטים הילדים שלא יאהבו אותה. כמה מוצרים פשוטים ואתם מסודרים!

עוגת ביסקוויטים מורכבת ממוצרים בסיסיים: 2 חבילות ביסקוויטים מלבניים, חבילה אחת של אבקת פודינג וניל, אריזת שמנת מתוקה, 500 גרם גבינה לבנה, כוס סוכר וכוס חלב – זה הבסיס. חובבי הקפה ישמחו להחליף את כוס החלב בנס קפה איכותי (ללא סוכר).

 ומה עכשיו?

את השמנת המתוקה שופכים לקערה גדולה ומקציפים כשתיים-שלוש דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים מעט עם הכף כדי למנוע מצב בו כל האבקה מתפזרת במקום להתערבב בבלילה. ממשיכים להקציף ומוסיפים רבע כוס סוכר בכל פעם. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב באמצעות כף עץ. אם הבלילה נראית לכם נוקשה מדי, הוסיפו כמה כפות חלב. את הביסקוויטים טובלים בקפה או בכוס החלב (כמה שניות מכל צד) ומסדרים על גבי התבנית בשורות. ברגע שיצרתם משטח אחיד של ביסקוויטים שופכים חצי מכמות הבלילה ומיישרים עם לקקן. שוב פעם, שכבת ביסקוויטים, גבינה וביסקוויטים. את כל זה כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה. אין כייף הדומה לסיום ההכנה של עוגה קלה וטעימה !

 קרם, גאנש או תלתלים

זה השלב בו אתם יכולים להיות יצירתיים במיוחד! 100 גרם שוקולד וחצי אריזת שמנת מתוקה נמסים יחדיו בבן מארי ייצרו גאנש קרמי בצבע מקסים שרק עושה חשק לטבול בתוכו כפית ולאכול ממש כפי שהוא. 80 גרם שוקולד, שתי כפות גדושות של חמאת בוטנים ושליש כוס חלב מעורבבים על הגז ויש לכם קרם חמאת בוטנים. תמיד תוכלו לשמור מעט מבלילת הגבינה ולמרוח שכבה דקה על פני עוגות שונות ולאחר מכך לגרד תלתלי שוקולד עדינים. את התלתלים תוכלו להחליף במעט קקאו שייצמד בטבעיות לגבינה (רק אל תשכחו להעביר אותו דרך מסננת). המתקדמים יכולים ללכת על אופציית "שלושת השוקולדים", שהחיסרון היחיד בה הוא העובדה שיש צורך ללכלך כמה סירים. שליש אריזת שמנת וחצי אריזת שוקולד מכל סוג – מריר, חלב ולבן. את השוקולד שופכים על פני העוגה – כל סוג בנפרד. לא רק שהעוגה שתתקבל תהיה עשירה בטעמים היא גם תהיה מרשימה ואף אחד לא יאמין שכל זה לקח לכם פחות מחצי שעה.

Share Button

כתיבת תגובה